سنتی
دانلود آهنگ سنتی و آمار بالای آن، با توجه به الفت و نزدیکی جامعه ما با شعر و موسیقی، امر غریبی نیست. موسیقی سنتی ایرانی که آن را با اسامی از قبیل موزیک کلاسیک ایرانی، موسیقی اصیل و نیز موسیقی دستگاهی ایرانی هم میشناسیم، قدمتی دیرینه دارد.
نغمهها و آوازهایی که سینه به سینه طی قرنها پیش از میلاد مسیح تاکنون به ما رسیده و در این مسیر تاثیر و تاثراتی را با فرهنگهای همسایه مبادله نموده است.
دانلود آهنگ همراه شو عزیز از محمدرضا شجریان 320
دانلود آهنگ دل ساحل نشین من شکار موج دریا شد از اسحاق انور
دانلود آهنگ جهان پیر است و بی بنیاد از محمدرضا شجریان
دانلود آهنگ رأفت در آستان تو تفسیر می شود از محمدعلی کریمخانی
دانلود آهنگ کولی کنار آتش رقص شبانه ات کو همایون شجریان
دانلود آهنگ آخ صنم جان بالای تلار نشسته ای از محمدرضا اسحاقی
دانلود آهنگ درخت غم به جونوم کرده ریشه از محمدرضا شجریان 320
دانلود آهنگ سینه مالامال درد است از محمدرضا شجریان
دانلود آهنگ ای آفتاب آهسته نه پا در حریم یار من از شجریان
دانلود آهنگ کُردی شیرین سوزه از همایون شجریان + متن
دانلود آهنگ کُردی مینا گیان از همایون شجریان + متن
دانلود آهنگ ساغرم شکسته ای ساغی از حامد بهداد
آهنگ چه دانستم که این سودا مرا زین سان کند از همایون شجریان
دانلود آهنگ مرا به هیچ بدادی و من هنوز بر آنم از شجریان 320
دانلود آهنگ کدخدا دیر زمانیست که دیوانه شده است از همای پرواز
دانلود آهنگ کوگین مست بهار از گروه رستاک
دانلود آهنگ اشکان کمانگری زیبایی تو
دانلود آهنگ حجت اشرف زاده عشق را پایان نیست
دانلود آهنگ بر خاک من از ساقه انگور بکارید [ملاقات با دوزخیان] از پرواز همای
محبوب ترین های سنتی
در این صفحه آشنا می شوید با:
- همراه با شما گذری بر موزیک ایرانی و پیشینه آن خواهیم داشت.
- به دانلود آهنگ سنتی و دیگر انواع موسیقی نظیر آهنگ جدید و پاپ میپردازیم.
- از بزرگان موسیقی اصیل ایرانی یاد میکنیم.
- به چند پرسش متداول در حوزه این نوع موسیقی پاسخ میگوییم.
ما را در مطالعه این مطلب تنها نگذارید.
موسیقی ایرانی: اصیل، سنتی، ریشه دار
آهنگ سنتی در کشورما، دیرینهای به قدمت فرهنگ سرزمینی خود دارد. در طول تاریخ و جغرافیای ایران، هر جا و هر زمان نام و نشانهای از فرهنگ ایرانی بوده، نوای موزیک و آهنگهای اصیل این مرز و بوم نیز، به گوش میرسیده است. آن هم نه به صورت نغمههای پراکنده یا آواهای درهم، بلکه موسیقی منظم و علمی که از دیرباز دارای ردیف و دستگاه نیز بوده است.
گواه این مدعا، ردیفهای موسیقی اصیل ایرانی هستند که در مهر ۱۳۸۸ به عنوان نخستین پرونده مستقل ایران در فهرست میراث ناملموس جهانی پونسکو به ثبت رسیدهاند.
البته این نوع موسیقی در گذر از دورههای تاریخی و با تغییر و تبدیلهایی که در مرزهای سیاسی و جغرافیایی انجام شده، دستخوش تحولاتی نیز گشته است. کشورهای همسایه و آسیای میانه از قبیل ترکیه، یونان، پاکستان و افغانستان و جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان نیز، از این موسیقی ریشهدار ریشه گرفتهاند.
تاثیر موسیقی برخی از این کشورها که در دورهای از تاریخ بخشی از خاک ایران بودهاند بر آهنگهای ایرانی نیز، غیر قابل چشم پوشی است. تا آنجا که در هر جهت جغرافیایی ایران، نواها و موسیقی اصیل ایرانی اشتراکاتی با موزیک کشورهای همسایه دارد.
دانلود موسیقی سنتی و حواشی آن
آهنگ سنتی ایرانی، چنان که از نامش برمیآید، ریشه در فرهنگ بومی و سنتهای ایرانی دارد. نواهایی که ریشه در جان ما ایرانیان دارند و چون به ساز دل نواخته میشوند، بیشک به گوش جان نیز شنیده خواهند شد. موسیقی و آواز سنتی ما ایرانیان از باربد و نکیسا، تا بنان و شجریان سراسر آمیخته با نغمههایی است که از دل برمیخیزند و لاجرم بر دل نیز مینشینند.
اما در کنار این همه، باید پذیرفت که گذر زمان و تغییر نسلها نیز، ارمغان موسیقیهای تازه و هواداران آنها را با خود به همراه میآورد. فراوانی آمار دانلود آهنگ جدید و دانلود آهنگ پاپ در دوره ما را نیز نباید نادیده گرفت که در جای خود بهخوبی نشانگر شدت این تغییرات است.
دانلود آهنگ سنتی: تنوع و فراوانی
آهنگهای سنتی ایرانی را میتوان در دو بخش بزرگ موسیقی بیکلام و آهنگ و ترانه یا موسیقی باکلام تقسیم بندی نمود.
از میان دوستداران موسیقی اصیل ایرانی، گروهی به نغمههای بیکلام ایرانی بسنده کرده و شنیدن آنها را برای ساعتهای متمادی بر هر موزیک و نوای دیگری ترجیح میدهند. اما آسمان ترانههای ایرانی هم، پرستاره و درخشان است و توجه گروه کثیری را به خود جلب نموده است. تا جایی که همه روزه، بخشی از ظرفیت فضای مجازی، صرف دانلود آهنگ سنتی ایرانی میشود.
حضور خوانندگان خوش آوای این سبک موسیقی نیز، در گسترش این عرصه هنری بیتاثیر نبوده و توجه به این بخش از هنر را در کشورمان دو چندان کرده است.
علاقه به ترانههای سنتی ایرانی تا آنجا پیش رفته که در عصر ارتباطات و با وجود امکان دانلود سریع و باکیفیت انواع آهنگهای جدید، آهنگهای خوانندگان بسیار قدیمی همچنان حفظ شدهاند. علاوه بر این، اشعار این نواها آنقدر شیرین و دلنشین است که ترانههای ضبط و پخش شده با کاست، گرامافون و حتی صندوق آوازهای قدیمی با وجود گذشت زمان هنوز هم کاملا به فراموشی سپرده نشدهاند.
این گنجینههای کهن، بهعنوان میراث آهنگ سنتی ایرانی بسیار ارزشمند بوده و حفظ و نگهداری آنها هم به همین دلیل است.
موسیقی ایرانی: غمگین و بیتحرک؟ یا سنگین و با صلابت؟
از سالها پیش تاکنون، همواره بحثهای داغی درباره چگونگی و کیفیت موسیقی اصیل ایرانی بین صاحبنظران در جریان بوده و هست. بحث بر سر اینکه آیا نغمهها، اشعار و آهنگهای سنتی ایرانی، اصولا مغموم و کسل کننده هستند؟ یا این سبک و روال موسیقی ایرانی است که با طیفی سنگین و طمانینهای ذاتی جریان دارد؟
واقعیت این است که موزیک ایرانی، تاحد زیادی به سبک اجرا وابسته است. تا آنجا که میتوان با تغییر ریتم و بکارگیری اشعار و ترانههای شاد، موزیکی متفاوت خلق و اجرا نمود. اما بسته به حال و هوای نوازنده، خواننده و حتی شنوندگان این آثار، همواره برداشتهای عاطفی متفاوتی از آنها شکل میگیرد.
انتخاب نوع و جایگاه موزیک و شاد یا غمگین بودن آن، امری عمدتا سلیقهای بوده و به حال و هوا و ذائقه افراد بستگی دارد.
از خوانندگان سبک سنتی ایرانی بیشتر بدانیم!
در کنار موسیقی بیکلام سنتی کشورمان، خوانندگان ایرانی نیز نقش مثبت و مهمی در احیای فرهنگ موسیقیایی این مرز و بوم ایفا نمودهاند. از خوانندگان بنام و خاطره آفرینی چون الهه، دلکش، مرضیه و دیگر بانوان عرصه موسیقی ایرانی، امروز خاطره و صدایی گرم در میان ما به یادگار مانده است. این در حالی است که آوای گوشنواز بنان و استاد شجریان نیز، در ضمیر خاطر ما نقش بسته است.
خوشبختانه این سلسله با موفقیت و قدرت تمام ادامه یافته و نسل نوین خوانندگان سبک سنتی، توانستهاند جای پدران خود را بهخوبی پر کنند.
از همایون شجریان که همپای پدر و نیز در ادامه راه او به سبک سنتی و پاپ خوانده تا بزرگان خوش صدایی چون شهرام ناظری، سالار عقیلی، علیرضا افتخاری، حسامالدین سراج، محمد معتمدی، بیژن کامکار و بسیاران دیگر پای در این عرصه نهادهاند. راهی که با اعتلای فرهنگ آهنگ سنتی همراه بوده و هست.
آلبومها و تکآهنگهای زیادی از این خوانندگان به بازار آمده و همواره نیز از طرف علاقمندان و مشتاقان موسیقی اصیل ایرانی با بازخورد مثبت و استقبال خوبی مواجه شده است.